U sarajevskom Olimpijskom kompleksu Zetra, u periodu od 11. do 14. aprila, održan je 3. Međunarodni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije “SARAJEVO4WALLS 2019.”, koji je okupio oko 100 izlagača.

Najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „SARAJEVO4WALLS“ održao se u prostoru od 10.000 m2 u dvije sajamske hale.

Posjetioci su imali mogućnost vidjeti kompanije koje dolaze direktno iz nekoliko država iz regije i Evrope ili imaju svoja predstavništva u BiH i to iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Austrije, Belgije, Turske, Njemačke, Norveške i naravno kao najznačajnije iz Bosne i Hercegovine.

USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE na ovogodišnjem sajmu imao je DUBOREZAČKI ATELJE iz Srpca u saradnji sa “TEXOPROM” d.o.o. Srbac.

VELIKO INTERESOVANJE posjetilaca izazvali su proizvodi Srpčana, koji su u njihovim proizvodima prepoznali visok kvalitet, a najznačijniji utisak ostavio je bračni krevet u punom drvetu sa ukrasnim duborezom. U savremenim uslovima rada, već duži niz godina, oni proizvode široku lepezu proizvoda u tradicionalnom i savremenom duborezu.

Odličnom organizacijom i posjetom na sajmu, ZADOVOLJNI su i bračni par IVANA i MILIVOJ DRAGOMIROVIĆ, koji zbrajaju pozitivne utiske, a već razmišljaju o novom izlaganju na sajmu u narednoj godini.

Njihovo naredno izlaganje je na najvećem hrvatskom Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera “DESIGN DISTRICT”, koji će se održati od 21.-23.11.2019. godine u Dubrovniku, a predstavlja najveće poslovno okupljanje kompanija koji nude proizvode i usluge za opremanje enterijera u turističkom sektoru i vrlo uspješna o saradnji arhitekata, investitora i proizvođača, navode GraniceDoboja.info.

Drugog dana sajma održan je i stručno-edukativni panel na temu Namještaj kao proizvod u fokusu profesionalnog i stručnog djelovanja s različitih aspekata pozicija radnih zadataka i aktivnosti.

Međunarodni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije “SARAJEVO4WALLS” predstavlja sajam koji je nastao kao ideja ali i potreba proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj sajam predstavlja najveći specijalizovani sajam namještaja te uređenja enterijera i eksterijera u BiH sa veličinom od 10.000 m2. Sajam ima mogućnost širenja svojih kapaciteta na maksimalnih 30.000 m2 što predstavlja cilj za 2027 godinu, odnosno na desetu godinu realizacije.

Sajam se održava u glavnom gradu BiH Sarajevu koji predstavlja najveći turistički centar jugoistočne Europe. Sajamske hale su smještena na području Olimpijskog kompleksa “Huan Antonio Samaran – ZETRA”.


Povezano: Srbac: Porodična ljubav pretočena u KVALITETAN DUBOREZ (Foto)


On je mjesto koje tokom četiri dana postaje bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom ali i onih koji su zainteresovani za nju.

“SARAJEVO4WALLS” je manifestacija na kojoj posjetioci mogu da vide najbolja i najsavremenija rješenja u oblasti industrije namještaja.

Četverodnevni međunarodni događaj okuplja poslovne ljude, kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti namještaja, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu. Isti je mjesto susreta proizvođača namještaja, distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata ali i šire javnosti.


Zanimljivi momenti sa sajma

Izvor: GraniceDoboja.info