DUBOREZ – DUBOREZAČKI ATELJE

DUBOREZAČKI ATELJE

Milivoj Dragomirović iz Srpca je mlada porodična zanatsko-preduzetnička djelatnost sa značajnim projektima(DUBOREZ, STILSKI NAMJEŠTAJ) u oblasti obrade drveta, proizvodnje tradicionalnog i savremenog namještaja i drugih predmeta od drveta.

Dugogodišnje iskustvo u obradi različitih materijala i ljubav prema duborezu Milivoj prenosi na suprugu Ivanu, koji zajedničkim snagama pokreću Duborezački atelje.

Sami počeci našeg rada, vežu se za Milivojevu ručnu izradu proizvoda u duborezu, koje potom preuzima Ivana na završno oslikavanje. Danas naša radionica odiše tradicionalnom manuelnom izradom, ali i izradom uz pomoć savremenih cnc uređaja.

Naše promo opredjeljenje nije bilo skupo reklamiranje vlastitih proizvoda i usluga, naša strategija je bila “promocija po preporuci zadovoljnog klijenta”, koja nam je široko otvorila kanale prodaje, prvo na cijeloj regiji SAVA Garden, zatim širom Bosne i Hercegovine i Ex Yu zemalja. Naši proizvodi se već sada mogu vidjeti u Njemačkoj, a u toku je razvoj proizvodnog programa za druge svjetske zemlje.

Duborezački Atelje

proizvodi različite proizvode od drveta, modernog i jedinstvenog vlastitog dizajna, visokih funkcionalnosti i izuzetnog kvaliteta. Tu je široka lepeza proizvoda, od stolova i stolica, preko različitih ukrasnih, ali i praktičnih predmeta, do komode, kreveta, raznih namjenskih komada namještaja, ikona, grbova, reklama, ramova i drugih predmeta od drveta.

Milivoj Dragomirović svojim dugogodišnjim kvalitetnim radom u duborezu Srpske pravoslavne crkve, danas izrađuje ikonostase i ikone pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banjalučkog G. Jefrema.